• Vandaag voor 15:00 uur besteld, volgende dag in huis.
  • Vanaf 50,- euro gratis verzending.

Het kan voorkomen dat u uw bestelling wilt retourneren. Het is mogelijk, maar er zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Lees deze voorwaarden eerst goed door om te kijken of uw bestelling geretourneerd kan worden.

Bedenktijd

U krijgt op uw aankopen de wettelijke bedenktijd van 14 dagen. De bedenktijd (of: herroepingstermijn) verstrijkt 14 dagen na de dag waarop u (of iemand die u heeft aangewezen als ontvanger) het product fysiek in bezit krijgt. Dit is het moment dat de ontvanger het pakket in handen krijgt en niet de vervoerder. Om gebruik te maken van jouw herroepingsrecht, moet u ons schriftelijk (dus per post of e-mail) op de hoogte stellen dat u uw aankoop wilt retourneren/herroepen. 

Gevolgen van de herroeping

Als uw de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment hebt gedaan terug wanneer wij het geretourneerde terug hebben ontvangen. We betalen het bedrag zo snel mogelijk aan u terug, maximaal binnen 14 dagen nadat we van u hebben gehoord dat u uw bestelling wilt herroepen/annuleren/retourneren.

Terugbetaling

U krijgt het bedrag met hetzelfde betaalmiddel terug als waarmee uw hebt betaald, tenzij u uitdrukkelijk heeft ingestemd met een andere vorm van terugbetaling. Wij rekenen in ieder geval geen kosten voor zulke terugbetalingen.

Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de producten hebben teruggekregen, of wanneer u hebt aangetoond dat u de producten heeft teruggezonden. Dit is afhankelijk van welke situatie zich eerder voordoet.

Terugsturen

Wanneer wij uw melding van herroeping hebben ontvangen, dient u binnen maximaal 14 dagen de producten aan ons terug te sturen of te overhandigen. U bent dus op tijd als u de producten terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.

De retourkosten van het terugsturen van de producten komen voor uw rekening. 

Beschadiging/incomplete bestelling

Wanneer uw splinternieuwe fiets (of accessoire!) aankomt, dan is het natuurlijk vervelend als u bij het uitpakken ziet dat uw bestelling beschadigd is. Maar een ongeluk zit natuurlijk in een klein hoekje! Wat moet u doen als uw bestelling beschadigd of incompleet is?

Als uw fiets of accessoire beschadigd is geleverd, of incompleet, meld dit zo snel mogelijk!

Is uw bestelling beschadigd? Stuur dan een foto op (per mail) waarop de beschadiging duidelijk te zien is. Als het mogelijk is: geef dan ook aan hoe de beschadiging is ontstaan. Wij beoordelen de schade en komen dan zo snel mogelijk bij u terug met een passende oplossing.

Als uw fiets of accessoire incompleet is geleverd, neem dan contact met ons op en laat weten welk onderdeel mist.

Voorwaarden retourneren/ruilen

U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de producten die het gevolg is van het gebruik van de producten, wanneer u het product meer (intensief) gebruikt hebt dan nodig is om het goed te kunnen testen. Wij begrijpen dat u uw aankoop eerst goed wilt bekijken en ook even kort wilt uittesten. Het is belangrijk om te weten wat wij verstaan onder kort uittesten, om misverstanden te voorkomen.

Retourneren/ruilen fietsen

Als u het product incompleet of beschadigd retourneert, kan er een afschrijving in rekening worden gebracht. Onder compleet verstaan wij inclusief alle onderdelen die bij het product horen.

Retourneren fietsaccu

Heeft u een losse accu gekocht en wil u deze retourneren? Dat is mogelijk: graag binnen de bedenktijd van 14 dagen aan ons laten weten dat u de accu wilt retourneren. Vervolgens heb u nog 14 dagen om de accu terug te sturen. Voor volledige terugbetaling gelden de volgende waarden:

  • U heeft de originele buitendoos/kartonnen doos bewaard
  • U heeft de binnenverpakking (het foam) bewaard
  • De acculader is aanwezig
  • Beide sleutels zijn aanwezig
  • De accu is ongebruikt en onbeschadigd

Om een accu te beoordelen is het niet nodig om meer dan 5 kilometer met de accu te fietsen. 

Wat is een afschrijving?

Is het product beschadigd geraakt terwijl u hem in huis had? Dan kunnen wij hem niet meer voor de nieuwprijs verkopen als u hem naar ons terugstuurt. We zullen dan bepalen of we een deel van uw betaling kunnen terugstorten. Onze experts zullen dit beoordelen.

Afschrijving fietsaccu

Heeft u een losse accu besteld? Dan wilt u die natuurlijk ook even testen. Maar wilt u hem daarna retourneren? Let dan op! Heeft u meer dan 5 kilometer met uw accu gereden? Dan hanteren wij als richtlijn een afschrijving van 25%. Dit is de waardevermindering van de accu doordat u hem gebruikt heeft en/of de schade die hij heeft. Aan de hand van de hoeveelheid schade/kilometers bepalen wij of er nog een extra afschrijving berekend wordt.

Is uw accu niet meer compleet? Dan hanteren wij als richtlijn een afschrijving tussen de 25% (acculader) en 50% (sleutels).